Det färgstarka landet Kuba

Kuba är ett sannerligen fascinerande land som har många unika sidor att erbjuda. Här kan du kombinera Havannas fascinerande historia med lata dagar på stranden längs Kubas kust. Kuba är helt enkelt ett sådant land som alla bör besöka, åtminstone en gång i livet, och som ger minnen för livet. Här följer en spännande beskrivning om det färgstarka landet Kuba.

Fascinerande och unika Kuba

Republiken Kuba, även kallat República de Cuba, består av huvudön Kuba, Isla de la Juventud och flera arkipelager. Den omtalade ön Kuba är Karibiens största ö, och är med sina över 11 miljoner invånare ön i Karibien med flest invånare efter Hispaniola. Trots att Kuba är det näst folkrika landet i Karibien har det inte lika hög befolkningstäthet som de flesta omgivande länderna. Tack vare sin rika och varierande historia är Kuba ett multietnisk land med folk, seder och kultur från varierande ursprung. Det finns mycket hos Kuba att fascineras över, t ex att landet 2006 var det enda landet som uppfyllde Världsnaturfondens definition av hållbar utveckling!

Upplev historiens vingslag

Landet största stad och huvudstad är Havanna, en stad som sannerligen lockar många turister och har mycket att erbjuda. I Havanna kan du uppleva historiens vingslag och utforska gamla torg och koloniala byggnader. Havannas gamla del, La Ciucúd Vieja, med sina befästning är sen 1982 med på Unescos världsarvslista. Havanna är en färgstarka stad som kryllar av karaktäristiska amerikanare från 50-talet till den vibrerande melodin av cha-cha, salsan och mambo,

Lustfyllda resor i Kuba

Kuba andas av revolution och nostalgi, och till Kuba finns ett varierat utbud av resor. Vill du resa till Kuba för att uppleva Havannas fascinerande historia på nära håll, eller för att njuta av den underbara kusten? Afro Caribbean erbjuder även ett varierat utbud av kombinationsresor – passa på att upptäcka Trinidad eller Panama när du ändå är i farten. Resor till Kuba är givande, lärorik och skapar minnen för livet – det vill du inte missa.