Restaurang i Gamla Stan

Guide till lunch i Gamla Stan

Guide till lunch i Gamla Stan, del 3

Här följer del 3 av guiden till Gamla stans bästa restauranger, en guide bortom överprisade restauranger och turistfällor. Den här guiden tar upp de bästa restauranger inom sin kategori i Gamla stan – restauranger med bra service, prisvärd mat och en trevlig helhetsupplevelse. Du får tips på allt mellan klassisk mat, italienskt, bistro och mycket mer. Häng med!

 

Rubys franska bistro och grill

När man anländer till Bistro Ruby möts man direkt av den lätta och härliga stämningen. Det här är ett sällsynt fynd av en sann bistro mitt i Gamla stadens hjärta. Dagens meny gäller likväl som en klassisk a la carte där smarriga rätter som bouillabaisse erbjuds. Inte allt för sällan möts man av en kändis ansikte inne i restaurangen. Den här restaurangen ligger definitivt på topp 3 kategori Restaurang i Gamla Stan. Maten är alltid god här och personalen riktigt trevliga. Den tillhörande Grill Ruby serverar även den otroligt god mat, allra bäst är en halloumiburgare med sötpotatispommes på uteserveringen i sommarsolen.

 

Traditionell husmanskost på Österlånggatan 17

När det kommer till Lunch Gamla stan så är restaurangerna på Österlånggatan alltid ett populärt och bra val – och vad passar bättre än själva restaurangen Österlånggatan 17? Här kan man även Boka middag Gamla stan om det önskas. Hit kommer många som vill avnjuta simpel och klassisk husmanskost i sin allra bästa och renaste form. Dagens meny är vanligtvis det bästa och mest prisvärda alternativet – och rätterna på menyn sviker aldrig.

 

Anrika Stortorgskällaren i hjärtat av Gamla stan

Det i särklass bästa alternativet när det gäller såväl middag i gamla stan som Lunch Gamla stan är givetvis den anrika och väletablerade restaurangen Stortorgskällaren. Här finner du klassisk svensk mat och husmanskost med i nya fattningar, med nytänkande touch på var maträtt. Stortorgskällarens Restaurang i Gamla Stan erbjuder en mysig och familjär stämning och är även ett perfekt alternativ för dig som vill anordna en företagsfest, kick-off eller liknande! Deras festlokal kan även abonneras för privata fester och tillställningar!