Res till Seychellernas skärgård

Kilometerlånga stränder, turkost och kristallklart vatten, vit sand under fötterna och ett exotiskt klimat – låter inte det härligt. Harmonin under de vajande palmernas skugga kombinerat med lustfyllda aktiviteter till angränsande öar. Paradisöar i sann klass som även bjuder på adrenalinfyllda aktiviteter och oförglömliga upplevelser. För den som vill uppleva mycket av detta är en resa runt i Seychellerna det perfekta alternativet.

 

Seychellernas 115 öar

Den populära semesterdestinationen Seychellerna går formellt under namnet Republiken Seychellerna. Det uppfriskande landet är beläget i Västra Indiska oceanen, utanför Afrikas östkust och norr om Madagaskar. På Seychellernas huvudö kallad Mahé ligger huvudstaden och största staden – nämligen Viktoria. Samtliga öar som tillhör Seychellerna är bergiga granitöar, de yttersta öarna består även av korall. Generellt är landskapet väldigt platt med en högsta höjd på 905 m.ö.h på huvudön Mahe, och framförallt är de yttersta öarna väldigt platta och är belägna endast ett par meter ovanför havsytan. Seychellernas totala 115 öar till trots är en av världens minsta länder. Klimatet är tropiskt och öarna har en typisk oceanisk karaktär. Den främsta inkomstkällan är turism, följt av export av kokosnötter, kanel, vanilj och fisk.

 

En oemotståndlig resa till Seychellernas paradisöar

Det perfekta sättet att upptäcka Seychellernas fulla skönhet och landet i helhet är genom en klassisk rundresa, men inte vilken rundresa som helst! Aktivresor erbjuder en rundresa runt i Seychellernas skärgård till underbara paradisöar som La Digue, Coco Island, Felicite Island och Sister Island. Det perfekta med resorna är att de kombinerar Vandring Seychellerna med fullkomlig avkoppling på de underbara paradisöarna. Trots att resorna runt om innehåller Vandring Seychellerna som ett moment är de av resebyråns enklast svårighetsgrad och kan utföras av vem som helst.

 

Andra härliga resor med Aktivresor

När man ska resa fjärran är det alltid av stor vikt att resa med en bra resebyrå som man kan lita på, speciellt när det gäller resor av mer äventyrlig karaktär till exotiska destinationer. Resebyrån Aktivresor är ett perfekt sådant exempel och de erbjuder många spännande resor av varierande svårighetsgrad. En Resa till Kuba eller Resa Trinidad är populära sådana alternativ. På deras hemsida finner du även artiklar om smultronställen som inspireras till Resor Kuba.