Förgyll vardagen i vinter

Vintern är en härlig årstid på många sätt – snön faller vackert och färgar staden vit, julstämningen sprids och julmusikens härliga noter spelas konstant. Julstämningen gör människorna kärleksfullare, mer givmilda och glada. Däremot så avtar julen så småningom, och övergår i en lång och kall vinter. Snön blir till slask och is, dagarna blir allt kortare och kvällen tränger sig på allt för tidigt. Vinterhalvåret gör oss trötta, instängda, och ofta mindre sociala. Under vintern består livet enkelt av endast vardagliga bestyr, och vi tycks glömma bort att vi har ett liv att njuta av – oavsett väder, temperatur, eller mängd solljus! När vardagen känns lite väl grå är det perfekt tillfälle att förgylla vardagen, lite vardagslyx om man så vill! Här följer en guide på perfekta aktiviteter, även för vintern!

 

Shoppa Italienska delikatesser 

Dröm dig bort till varmare breddgrader mitt i vinterns kalla väder och bestyr. I den gamla biografsalongen, mitt på biblioteksgatan i Stockholm, finner du en sann italienska oas. Den kombinerade restaurang-, cafe- och affär anläggningen går under namnet eataly och här lockar många besökare. Här finner du alla delikatesser du kan tänka dig från vårt favoritland Italien. Unna dig några italienska delikatesser att ta med hem, och vardagen kommer genast förgyllas. Salami, ost, frukt, äkta italiensk olivolja, pasta eller tomatsås? Välj och vraka!

 

En bio-upplevelse utöver det vanliga

Självklart finns det en rad olika aktiviteter att utföra under vintern, och allra helst utförs dessa aktiviteter inne i värmen. När kvällen lägger sig och temperaturen hunnit sjunka under nollan är det perfekt tillfälle att ta sig till en biograf. På den nyöppnade biografsalongen Bio capitol garanteras en bio-upplevelse utöver det vanliga. Luta dig tillbaka i bekväma fåtöljer och soffor och avnjut filmen med ett glas cava i handen. För den hungriga finns det charkuterier att njuta av under filmens gång. Dröm dig bort ett tag, in i filmens värld.

 

Klassisk mat i nya fattningar

Ett perfekt sätt att njuta av vardagen lite extra är att besöka en restaurang tillsammans efter arbetet. Möts upp på den anrika restaurangen Stortorgskällaren i Gamla Stan och njut av klassisk svensk mat i nya fattningar. Utbudet av Restaurang i Gamla Stan är stort, men det här är en riktig pärla som hamnar högt upp på alla listor om Restaurang i Gamla Stan. Den goda maten lockar många besökare och därför är det en god ide att boka middag gamla stan i förväg. Vill du avnjuta en middag tillsammans med de du tycker om, och boka restaurang gamla stan? Då är Stortorgskällaren rätt ställe för dig!