Tanzanias mångsidiga fascination

Underbara Tanzania!

Rikt djurliv, fantastiska nationalparker och kritvita sandstränder

Tanzania är stället för dig som vill besöka en av världens bästa safaridestinationer och landet bjuder på många unika upplevelser och variation. Här hittar du de klassiska nationalparkerna för safari, Afrikas högsta berg och paradisstränder längs Indiska Oceanen. Många paketresor Afrika fokuserar på Tanzanias fantastiska djur och naturliv och kombineras med paradisön Zanzibar med sina oändliga kritvita sandstränder.

Oförglömliga dagar på safarin

Nationalparkerna i norra delen av Tanzania är de mest besökta på grund av hur lättillgängliga och artrika de är. Serengeti är Tanzanias mest besökta park och är mest känd för den årliga migrationen och här kan du finna alla big five. Ngorongokraterna är även en välkänd destination, kratern finns med på UNESCOs världsarvslista då den utgör hem åt många utrotningshotade arter. Kratern är den plats i världen med högst koncentration av lejon! Lake Manyara är en av de minsta nationalparkerna i Tanzania men kompenserar med det vackra landskapet, fantastiska fågellivet och trädklättrande lejonen.

Tanzanias utmanande berg

I Tanzania finner du Afrikas högsta berg Kilimanjaro som tornar upp sig 5 892 meter ovanför havet. Kilimanjaro är placerat nära ekvatorn vilket gör att klimatet på berget varierar otroligt mycket, det finns fem olika klimatzoner på berget varav alla har ett eget ekosystem. Detta bjuder på en helt fantastisk och varierad natur!  Är du inte van vid bergsbestigning eller vältränad så kanske du känner dig mer bekväm med att ge dig an det lite mindre berget Mount Meru som är Afrikas fjärde högsta bergsmassiv på 4 565 meter. Berget är beläget i Arusha nationalpark och bjuder utöver vacker natur även på ett rikt djurliv.

Vackra paradisstränder

Sandstränderna kring Tanzanias öar anses vara några av de vackraste i världen. Tack vare det tropiska klimatet sjunker aldrig temperaturen under 25 grader och det går att njuta av stränderna och havet året om. Paketresor AfrikaJag rekommendera att boka en riktigt fantastisk paketresa för att kombinera det fantastiska djurlivet, bergen och avsluta resan på en kritvit sandstrand! För den som verkligen vill uppleva en fullskalig kombinationresa till Tanzania är det perfekta alternativet att kombinera safariresan med resor till Zanzibar. Njut av ett äventyr du sent kommer glömma!